Resepi yang paling simple sesangat. Make sure sebelum korang try resepi nie, kat rumah or dapur korang dah ada lebihan sardin dari sarapan korang. Or lebihan sardin dari diner semalam.
Sebelum sue bagitau korang camne resepi nie, just nak bagitau or remind yang resepi nie agak tak masuk akal if korang rajin *tak macam sue* or perut korang mudah meragam.
Bahan-bahan dia simple sesangat
- nasi
- sardin
- minyak
- bawang merah, bawang putih
Cara-caranya :
- tumis bawang merah, bawang putih yang telah dicincang halus
- masukkan sardin
- masukkan nasi
- perasakan
Siap!
Senang kan? Sue selalu buat if ada lebihan sardin. Biasalah bila duduk seorang nie, housemate pulak bukannya suka sangat dengan sardin. Biasanya satu tin kecil sardin, sue boleh makan 2 kali. Sue pulak jenis yang cepat bosan dengan lauk yang sama, maka terhasillah resepi ini...
Make sure sardin yang korang masak tue, takde sayur tau. Especially terung and bendi. Kalau korang dah masukkan sayur nie, tak payahlah buat nasi goreng nie. Korang masak telur dadar, makan dengan nasi putih. Nak lagi best, makan sekali dengan acar sambal. Boleh bertambah-tambah nasi. Agaknya sardin tue pun tak cukup. Hehe...
No comments:
Post a Comment